mandag

Ding Dong Dy(na)mo...

Jubiii - Så har jeg også fået fingrene i en af de gode gamle dymo'er
Denne juniormodel har jeg købt hos Techmaster  til det nette sum af 59,95 kr.

Det skønne ved juniormodellen er, at bogstaverne Æ,Ø og Å kan trykkes...
Dymo'en kommer med en sort rulle isat, men den får jeg sikkert hurtig brugt. Derfor har jeg købt 3 ekstra ruller.

torsdag

Dåsens indhold?!?

For længe, længe lææææænge siden købte jeg denne gamle forbindingskasse. Dåsen har siden dens anskaffelse fungeret som opbevaring af plaster.



Dåse nr. 2 købte jeg for kun 1x længe siden! Den fungerer som opbevaring af synåle. 


Nu har jeg så købt endnu en dåse - en ældre madkasse!
De andre bruges, som skrevet, til det de er beregnet til. Men - Jeg synes ikke, at denne dåse skal fragtes med på arbejde hver dag, med et kogt æg og en klapsammen som indhold.

Men hvad skal den så bruges til?
Måske mad-elastikker?
Hvad synes du?


søndag

Retro lopper


Weekendens Høst 
Mon gårsdagens loppemarked var årets sidste?




































  • Beautykasse i plast
  • Salatbestik m. teak hank
  • Sorte porcelænsskåle







En kage i lag = en lagkage!

Min veninde Caroline, har i efterårsferien startet en tradition med, at invitere gamle seminariefolk til frokost. Et sammenskudsgilde der, efter alle kunstens regler, formår at udspile maverne med gode retter.
Menuen bestod i år af følgende:
  • Kartoffel-porresuppe m. brød
  • Tunmusse
  • Hjemmelavet kyllingesalat m. enebærmarineret bacon og champignon
  • Rejetærte m. hytteost
  • Hjemmelavet kyllingeleverpostej m. hvidløgsristet champignon 
  • Krydderfrikadeller m. feta, oliven og hvidløg
  • Medisterpølse
  • Æbleflæsk
  • Æblekage og 
  • Lagkage
Sidste punkt stod undertegnede for - Lagkage!
Jeg må indrømme, at jeg aldrig rigtig har lavet sådan en før. Og - når jeg siger aldrig er det fordi, jeg ikke medregner den, hvor cremen er købt, bundene er købt og fyldet er hindbærmarmelade og bananskiver.

Min svigermor er storproducent af div. bær og det falder heldigvis af til min side...
Lige nu bugner fryseren med jordbær, og derfor var det et oplagt valg til indhold. 

Så jeg gik i gang...




500 gram jordbær hældes i en gryde sammen med 125 gram sukker og bringes i kog

 Efter 10 min på blusset sigtes det meste af væsken fra jordbærene, som blændes. (gem væsken!)
Husblas lægges i blød i 5 min og kommes derefter ned i den varme jordbærkompot, som derefter afkøles.






Imens laves kagecremen. Opskriften er fundet i god mad, let at lave.

  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. majstivelse
  • 2,5 dl. mælk
  • korn fra en vaniliestang


Tadaa - cremen er færdig... Et husmodertrick lyder, at man skal strø sukker henover cremen, for at undgå skind.















Jordbærkompotten er nu afkølet og vendt i 2,5 dl. pisket fløde
Og - klasket på den nederste kagebund
Bundene er lavet i en springform.
  • 230 g mel
  • 100 g blød smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kakao



Og cremen på den næste...







Sidste bund/top lægges på kagen som stilles i køleskabet natten over.
Obs. på hver bund, har jeg smurt det jordbærsukkerlage på, som jeg sigdede fra, da jeg lavede kompotten. Dette gør bunden fugtig og lækker.
Kagepyntet forberedes også dagen før. Jeg fik Esben til at skrabe nogle hvide-chokolade-flager

Jeg har pyntet lagkagen med mørk kakaoglasur, hvide chokoladeflager og en MASSE flødeskum - it's all about the cream!

onsdag

Vinterklar - fotospam af mine færdigstrikkede vinteraccessories!















Når efterårsferien er forbi, kalder de kolde gårdvagter. Jeg har nu klargjort mig = Kom an vinter!


1 x hvidt pandebånd, med 'sløjfe', i dobbelt perlestrik 
1 x sort pandebånd i dobbelt perlestrik
1x sort bandebånd, m. samling i panden, i enkelt perlestrik 
1 x grå flettet pandebånd i glatstrik
1 x hue m. snoninger
1 x luffer

Altsammen dejlig blødt og varmt...

DIY - Grafik

Keder du dig? Så prøv at klikke på linket nedenfor. Her kan du lave et sjovt grafisk billede.....




tirsdag

Box-de-lux... Når opbevaring bliver en hobby!



"Girls just wanna have fun!" Disse farverige opbevaringsbøtter er købt i Decorate (dog har jeg set, at søstrene grene har lignende og billigere bøtter i deres sortiment)


Dolly - genial til opbevaring af vatpinde og vatrondeller købt hos Designertorvet



Havregryn, mel, sukker, ris og pasta kommer efter min mening ikke i dekorative poser. Da jeg for ca. 2 år siden flyttede fra kollegiekøkkenet, hvor alt blev delt og vi kun havde et enkelt skab til madvarer, besluttede jeg mig for, at jeg ville kæle lidt for detaljen! Jeg har efterhånden skiftet alle Ikea-opbevarings-glasene ud med nye dåser, der giver smil på læben.


Dåserne kan erhverves hos box de lux i latinerkvarteret og Plint, der både har butik i Århus og København. 

lørdag

Pinde - af træ!

På seminariet fortalte min håndarbejdslærer, at strikkepinde af træ var de bedste at strikke med.
Det kan jeg kun give hende ret i. I håndarbejdstimerne lånte jeg et sæt pinde af hende, da jeg selv kun havde metal-pinde (arvet fra min mormor) hjemme.
I dag kom jeg forbi Netto i Århus Nord. Jeg elsker deres 'her og nu' reoler, da der altid ligger et spontant indkøb på lur.  Jeg besluttede mig for at ose lidt og falde over en masse pinde - af træ! Både hæklepinde og strikkepinde... Og - de kostede kun 29 kr. Haps ned i indkøbskurven med dem... 1 - 2 - 3 strik i gang. (sjove strikke- og hækleopskrifter modtages med kyshånd)







torsdag

DIY - iPad cover

Da de fleste iPad covers er sorte & kedelige, har jeg lavet mit eget med mere spræl.


Tre stykker stof opmålt efter iPadens størrelse




Et stykke pap, samt et lag skumgummi lægges ind i hver side 

En kraftig elastik fastgøres på bagsiden og fungerer som lukkefunktion
Stoffet er købt HER og
Skumgummiet HER
Pappet er låget fra en sko-æske

søndag

Hmmm - hvor jeg elsker duften og smagen af brændte mandler!

Var i dag på loppemarked. Som på alle andre markeder, var der også her boder, hvor der blev solgt brændte mandler.
Jeg er altid for sparsommelig og køber aldrig en pose, da jeg meget hellere vil have vasen, skålen, bøtten eller lign. fra boden ved siden af.  (Som koster det samme og varer mere end 20 min.)
Men - da min mor var med i dag købte vi en lille pose, som selvfølgelig var væk inden vi fik set os om. Af den grund besluttede vi os for, at lave nogle selv da vi kom hjem.
De blev simpelthen så lækre og burde af den grund være på alles "to do before i die" liste - stjæl derfor endelig opskriften.




Kom 200 g. mandler, 2 dl. sukker og 1 dl. vand (vi reducerede vandet fra 2 til 1 dl. og fik et meget bedre resultat) på en pande. Sæt blusset på fuld hammer og lad massen koge op under omrøring. 
Efter et stykke til fordamper vandet. Skru ned på middelhøj varme og lad sukkeret smelte

Når sukkeret er smeltet og karamelliseret hældes hele indholdet over på et stykke bagepapir til afkøling.
Da jeg elsker kokos dryssede jeg dette på mandlerne inden de var helt kolde.

Når mandlerne er kolde knækkes de fra hinanden - og spises MUM!

torsdag

Tankespind - tid til et personligt præg

Da bloggen nu snart er to uger gammel, synes jeg det er tid til at give den et lidt mere personligt præg...
Jeg klikker jo meget rundt, og ser mine medbloggers skønne layouts. De må have nogle specielle tricks i ærmet - Mon ikke jeg lærer lidt mere med tiden?
I går aftes gav jeg mig så i kast...



onsdag

Fotospam af mine bedste loppefund!

Da jeg er opvokset op i Afrikansk land, hvor sætningen "special price fore you my friend", var et udtryk der galte i alle butikker, elsker jeg at prutte om prisen på div. loppemarkeder.
Jeg har i dag samlet nogle af mine yndlingsloppefund, som jeg gerne vil dele med jer.


Gammel retro Hummel idrætstaske
Retro vækkeur, der krævede lidt reparation
En gammel VIP-spand i en skøn lorte-brun farve
To søde små vaser i keramik

En gammel Jack værktøjstaske


En gammel sodavandskasse fra Jernkilde og en gammel orange stol fra Overmann